Najlepszy piekarnik do pizzy – MaestroPizza

Pizza- włoski przysmak, który znany jest na całym świecie. Uwielbiany przez miliony, występujący w różnych wariantach smakowych – od słonego, przez ostry do kwaśnego i słodkiego. Na pizzę często wybieramy się do pizzerii, gdzie możemy otrzymać oryginalny, neapolitański przysmak przygotowany według tradycyjnej receptury. Pizzę jednak równie często przygotowujemy w domu. I jeśli nie chcemy korzystać z gotowych mrożonek, warto wyposażyć swoją kuchnię w piekarnik do pizzy.


Jaki piekarnik do pizzy wybrać?



Na rynku dostępnych jest obecnie wiele piekarników posiadających funkcję Pizza. Po jej uruchomieniu włączają się predefiniowane parametry pracy urządzenia, bądź musisz je ustawić samodzielnie. Ważne, by taki piekarnik posiadał termoobieg i miał odpowiednio wysoką temperaturę pieczenia.W NAS RTV AGD znajdziesz  Piekarnik firmy TEKA który jako jedyny posiada temperaturę pracy zapewniającą efekt pieczenia jak w prawdziwym piecu opalanym drewnem. Grill uruchamiający się po wybraniu programu Pizza nagrzewa się aż do 340 stopni Celsjusza, co umożliwia przygotowanie pojedynczej pizzy w zaledwie 3 minuty!


Najlepszy piekarnik do pizzy - cechy

Jakie cechy posiada najlepszy piekarnik do pizzy?

-Nagrzewa się do 340ºC
-Wypieka jedną pizzę w zaledwie 3 minuty
-Posiada poczwórnie przeszklone drzwi dla jeszcze większego bezpieczeństwa
-Ma w zestawie kamień kordierytowy i szpatułę
-Posiada prostą w obsłudze funkcję Pizza

Oczywiście, najlepszy piekarnik do pizzy TEKA oferuje również wszystkie funkcje klasycznego piekarnika wielofunkcyjnego. Wykorzystując aż 8 funkcji upieczesz w nim doskonałe babeczki i ciasta, przygotujesz wspaniałą pieczeń dla całej rodziny, a wnętrze oczyścisz dzięki funkcji pyroliza bądź HydroClean® PRO. Bezpieczne użytkowanie piekarnika zapewniają prowadnice teleskopowe, poczwórnie przeszklone drzwi oraz blokada rodzicielska. Obsługę wszystkich funkcji ułatwia programator Touch Control.

Akcesoria dodatkowe – kamień do pizzy i szpatuła

Każdy, kto choć raz korzystał z kamienia do pizzy powie, że nie ma lepszej pomocy przy pieczeniu tego włoskiego dania. A najlepszym kamieniem jest kordieryt. Jest niezwykle trwały, wytrzymuje naprawdę wysokie temperatury (można go stosować również na otwartym grillu). Świetnie akumuluje ciepło i równomiernie rozprowadza je na całej swojej powierzchni. Pizza wypiekana na takim kamieniu jest jednakowo upieczona w każdym miejscu, a skórka jest idealnie chrupiąca.

Bardzo przydatnym akcesorium podczas wypiekania pizzy jest również szpatuła. Na filmach i w restauracjach posiadających otwarte piece widzimy, jak mistrzowie pizzy wsuwają przygotowane ciasto do komory pieczenia i potem z łatwością wyjmują pizzę po jej upieczeniu. Posiadając w domu taką szpatułę (oczywiście z odpowiednio krótszą rączką) możemy ułatwić sobie umieszczanie surowej pizzy na rozgrzanym kamieniu i potem wyjmowanie gotowego dania z piekarnika. Zmniejszamy w ten sposób ryzyko poparzenia oraz możemy zachować idealnie okrągły kształt pizzy podczas jej transportu do piekarnika.




https://maestropizza.teka.com/pl-pl/promocje/