
Najlepszy piekarnik do pizzy – MaestroPizza

Jaki piekarnik do pizzy wybrać?
Najlepszy piekarnik do pizzy - cechy
Jakie cechy posiada najlepszy piekarnik do pizzy?
-Nagrzewa się do 340ºC-Wypieka jedną pizzę w zaledwie 3 minuty
-Posiada poczwórnie przeszklone drzwi dla jeszcze większego bezpieczeństwa
-Ma w zestawie kamień kordierytowy i szpatułę
-Posiada prostą w obsłudze funkcję Pizza
Oczywiście, najlepszy piekarnik do pizzy TEKA oferuje również wszystkie funkcje klasycznego piekarnika wielofunkcyjnego. Wykorzystując aż 8 funkcji upieczesz w nim doskonałe babeczki i ciasta, przygotujesz wspaniałą pieczeń dla całej rodziny, a wnętrze oczyścisz dzięki funkcji pyroliza bądź HydroClean® PRO. Bezpieczne użytkowanie piekarnika zapewniają prowadnice teleskopowe, poczwórnie przeszklone drzwi oraz blokada rodzicielska. Obsługę wszystkich funkcji ułatwia programator Touch Control.
Akcesoria dodatkowe – kamień do pizzy i szpatuła
Każdy, kto choć raz korzystał z kamienia do pizzy powie, że nie ma lepszej pomocy przy pieczeniu tego włoskiego dania. A najlepszym kamieniem jest kordieryt. Jest niezwykle trwały, wytrzymuje naprawdę wysokie temperatury (można go stosować również na otwartym grillu). Świetnie akumuluje ciepło i równomiernie rozprowadza je na całej swojej powierzchni. Pizza wypiekana na takim kamieniu jest jednakowo upieczona w każdym miejscu, a skórka jest idealnie chrupiąca.
Bardzo przydatnym akcesorium podczas wypiekania pizzy jest również szpatuła. Na filmach i w restauracjach posiadających otwarte piece widzimy, jak mistrzowie pizzy wsuwają przygotowane ciasto do komory pieczenia i potem z łatwością wyjmują pizzę po jej upieczeniu. Posiadając w domu taką szpatułę (oczywiście z odpowiednio krótszą rączką) możemy ułatwić sobie umieszczanie surowej pizzy na rozgrzanym kamieniu i potem wyjmowanie gotowego dania z piekarnika. Zmniejszamy w ten sposób ryzyko poparzenia oraz możemy zachować idealnie okrągły kształt pizzy podczas jej transportu do piekarnika.